Holland Cup Finale Nederland Breda van 15-03-2014 tot 16-03-2014

Maatwerk Innovatie Ontwikkeling

De hoofdtrainer van de ploeg is Johan de Wit, met als assistent-trainer Arjan Samplonius.

Rhian Ket Mariska Huisman Lucas van Alphen Irene Schouten Jos de Vos Carlijn Achtereekte Ted-Jan Bloemen Annouk van der Weijden

Daarbij is rond de ploeg een team van professionals gebouwd dat er voor zorgt dat de schaatsers optimaal kunnen trainen en zich hoofdzakelijk hoeven te richten op het schaatsen.

Het team is voor dit seizoen gewijzigd op enkele plekken, waardoor het nu een mix is van talenten en meer ervaren schaatsers. De eerste richten zich meer op de Olympische Spelen 2018 en meer ervaren schaatsers willen graag stralen op de Olympische Spelen 2014.

Het team bestaat uit vier heren en vier dames. De dames richten zich met name op de langere afstanden en het allrounden. Met Annouk van der Weijden en Carlijn Achtereekte heeft het team goede ijzers in het vuur voor de 3.000 en 5.000 meter. Irene Schouten en Mariska Huisman zijn actief op zowel de langebaan als marathons. Zij hebben gezamenlijk al meerdere Mass Starts tijdens de World Cups gewonnen.

Bij de heren is wat meer afwisseling te zien in de specialisaties. Rhian Ket, richt zich voornamelijk op de 1.000 en 1.500m, terwijl Ted-Jan Bloemen toch echt zijn zinnen heeft gezet op de 5.000 en 10.000m. Jos de Vos en Lucas van Alphen zijn het meest in hun element op de allround afstanden. Bij de junioren hebben ze op deze afstanden al enkele medailles gewonnen.

Partners

bulfust chrystal floretail hoorprofs wagoncare